Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Marktpartijen voor internet, vaste telefonie en televisie

Bellen kon tot 2007 alleen via de KPN, maar ondertussen zijn zij die monopoliepositie kwijt. De Autoriteit Consument & Markt (ACM, voorheen OPTA) heeft destijds uitgevaardigd dat andere aanbieders ook gebruik moeten kunnen maken van het telefoonnetwerk. De KPN beheert  de analoge lijnen nog wel, maar ze hebben dus niet meer het alleenrecht om van deze lijnen gebruik te maken. Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders waaruit u kunt kiezen. Gezamenlijk bieden zij vele mogelijkheden: bellen via de ‘ouderwetse’ analoge lijn, of digitaal via (A)DSL, kabel of glasvezel.

Internet, telefonie en televisie via de kabel

Als u internet, telefonie en televisie via de kabel wilt, kunt u niet zelf kiezen voor een provider. Kabelaars zijn namelijk gekoppeld aan een regio en u kunt dus alleen met een andere kabelaanbieder in zee als u verhuist naar een regio waar een andere aanbieder actief is. Afhankelijk van de regio waarin u woont, kunt u voor internet, televisie en telefonie via de kabel terecht bij Ziggo, UPC, ZeelandNet en Caiway. Bedenk bij het afsluiten van een abonnement wel dat u televisie kunt kijken via de kabel en dat u kunt bellen via een andere aanbieder, maar dat u niet kunt bellen via de kabel als u geen tv-abonnement heeft bij de betreffende aanbieder.

Vrije keus provider glasvezelprovider

De glasvezelaanbieders zijn niet de beheerders van het net. Dat zijn andere instanties, zoals Reggefiber. Anders dan bij de kabelaanbieders heeft u bij de providers van glasvezel wel de vrije keuze: iedere glasvezelprovider mag zijn diensten over het glasvezelnetwerk aanbieden.

Postcodecheck voor alles-in-1-pakket

Waar u woont bepaalt dus op welke manier(en) u vaste telefonie, internet en televisie kunt afsluiten en bij welke providers. Doe hier de postcodecheck om te kijken welke abonnementen en providers er beschikbaar zijn op uw adres. Onze financiële assistenten helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

Afbeelding: kabels van Kubais/ Shutterstock.com