Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voordelig je elektrische auto opladen

Wanneer je gebruik maakt van een elektrische auto, dan hoef je vaak niet meer te tanken maar moet je je auto opladen om te kunnen rijden. Het voordeel hiervan is dat je echt bijna overal je auto kunt opladen namelijk bij je thuis, bij de buren of bij de supermarkt. Je hebt geen benzinestation meer nodig! Er zijn verschillende manieren om je elektrische auto op te laden. Wanneer je je auto vaak gebruikt, zal je ook veel stroom nodig hebben om je auto op te laden. Je wilt hier natuurlijk niet te veel voor betalen. Wij vertellen je graag meer over minder betalen voor energie zodat jij je elektrische auto voordelig kunt opladen.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om thuis je auto op te laden. In sommige wijken zijn er openbare laadpalen waar je betaalt voor het opladen maar je kunt ook een laadpaal op je oprit laten plaatsen. Op deze manier kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten die je betaalt voor het opladen van je auto.

Slimme laadpaal

Wanneer je een laadpaal op je oprit plaats, kun je gebruik maken van een slimme laadpaal. Hierbij wordt rekening gehouden met het elektriciteitsverbruik in je woning. Ben jij druk bezig met de oven, wasmachine en droger, dan zal de slimme laadpaal het opladen van je auto stil zetten of wat minder energie nemen. Ook heeft deze laadpaal vaak functies zoals het versturen van notificaties of het van een afstand bedienen. Zo kun je minder betalen voor energie met een slimme laadpaal.

Opladen met zonnepanelen

Wanneer je een elektrische auto aanschaft, doe je er goed aan om eens te kijken naar zonnepalen. Je kunt deze panelen laten installeren om je auto te voorzien van duurzame energie. Zonnepanelen verdienen zich vanzelf terug en je hebt hier dus nog jaren lang plezier van, ook als je geen elektrische auto meer rijdt. De zonnepanelen kunnen je woning ook voorzien van energie. Zo betaal je jarenlang minder voor energie in je woning.

Stopcontact

Wanneer je geen gebruik kunt maken van een laadpaal of van zonnepanelen om je auto op te laden, maak dan gebruik van het stopcontact. Je moet hiervoor wel een gecertificeerd stopcontact gebruiken die geschikt is om je auto mee op te laden.

Minder betalen voor energie om je auto op te laden

In alle drie de gevallen zal je vaak nog ondersteuning nodig hebben van een energieleverancier. Omdat je naast het verbruik van je woning ook nog eens extra verbruikt voor het opladen van je auto, wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je energie. Vergelijk daarom meer dan 23 energieleveranciers met elkaar om je tarieven te verlagen. Dit doe je door een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Consumind regelt dit van A tot Z voor je.  Zo ga je minder betalen voor energie in je woning én laad je voordelig je elektrische auto op. Prettig geregeld!