Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verlaag de WOZ-waarde van je woning, gratis.

Verlaag de WOZ-waarde van je woning, gratis. Heb jij onlangs ook de nieuwe WOZ aanslag ontvangen? Na een periode waarin de waarde van je woning daalde, zien we nu dat de waarde stijgt, soms zelfs met 40%. Dit kan gevolgen hebben op verschillende factoren. Denk jij dat jouw woning een te hoge WOZ-waarde heeft? Dan kun je van af nu in samenwerking met bezwaarmaken.nl via Consumind gratis bezwaar maken. 

Wat is de WOZ-waarde?

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van je woning vast. Deze WOZ-waarde is de basis voor diverse belastingen en heffingen. De gemeente baseert de waarde van de woning op:

  • Ligging van de woning
  • Inhoudsgegevens
  • Oppervlakte gegevens
  • Verkoopprijs gelijkwaardige woning

Aan de hand van de WOZ-waarde bepaalt de gemeente de hoogte van de belastingen en gemeentelijke heffingen die je moet betalen. Heffingen en belastingen die hier onder vallen zijn bijvoorbeeld waterschapsbelasting, vermogensbelasting, inkomstenbelasting, rioolheffing, onroerendezaakbelasting en roerende ruimte belasting.

Gevolgen van een te hoge WOZ-waarde

Wanneer de WOZ-waarde van je woning te hoog is, dan heeft dit automatisch gevolgen op de belastingen en heffingen. Hierdoor betaal je jaarlijks meer dan nodig is. Een te hoge WOZ-waarde kost gemiddeld tussen de €63,- en €2538,- per jaar. Wanneer je een hypotheek hebt met een looptijd van 30 jaar, betaal je dus tot €76140,- teveel aan belastingen en heffingen! Zonde van het geld.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Als je denkt dat de WOZ-waarde van je huis te hoog is of als dit uit een taxatie gebleken is, dan kun je hier tegen bezwaar maken. In samenwerking met bezwaarmaken.nl, kun je nu via Consumind gratis bezwaar maken tegen de te hoge WOZ-waarde. Volledig gratis en vrijblijvend. Je wordt volledig geholpen om te kijken wat de juiste WOZ-waarde voor jouw woning is. Mocht de huidige waarde niet correct zijn, dan zal je volledig geholpen worden om de waarde te verlagen. Klik hier om gratis bezwaar te maken tegen de te hoge WOZ-waarde.