Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Schade op het vliegveld

Een heleboel Nederlanders vertrekken ook dit jaar weer naar zonnige oorden. Jij misschien ook wel! Ga je met het vliegtuig op vakantie dan kun je ervoor kiezen je auto op het vliegveld te parkeren. Maar wat als je terugkomt en je hebt schade aan je auto? Of nog erger, als die er helemaal niet meer staat?

Parkeermogelijkheden

Je hebt meestal twee soorten parkeermogelijkheden op het vliegveld. De ‘normale’ parkeerservice en valetparking. Als je voor de normale variant kiest, parkeer je je auto zelf op een parkeerterrein. Vervolgens ga je lopend of met een shuttlebus naar het vliegveld. Kies je voor valetparking? Je auto wordt dan eerst gecontroleerd op eventuele schade en vervolgens door een medewerker naar een parkeerterrein gereden. Het valetparkingbedrijf wilt natuurlijk niet opdraaien voor schade die je al aan je auto had.

Parkeerterrein

Is de schade veroorzaakt toen je auto op het parkeerterrein stond? De beheerder van het parkeerterrein of het valetparkingbedrijf is niet aansprakelijk. Voor een vergoeding moet je bij je autoverzekeraar zijn. Het hangt wel af van het soort autoverzekering dat je hebt of je de schade vergoed krijgt. Met alleen een WA-verzekering wordt de schade aan je eigen auto nooit vergoed. Met een WA + beperkt casco wordt schade alleen vergoed als je aan kunt tonen dat het gaat om brand-, storm-, ruit- en diefstalschade. Met een allrisk-autoverzekering ben je wel verzekerd voor alle schade aan je auto.

Gestolen

Je komt aan op het parkeerterrein en je auto is nergens te bekennen. Dat is een behoorlijke domper op je vakantie. De beheerder van het parkeerterrein of het valetparkingbedrijf kun je hier niet aansprakelijk voor stellen. Je moet altijd aangifte doen bij de politie en de diefstal bij je verzekeraar melden. Het kan wel zo zijn dat je eigen risico moet betalen. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan wordt diefstal van je auto nooit vergoed.

Goed verzekerd

Of je nou met de auto naar het vliegveld gaat of met de auto op vakantie, zorg dat je auto goed verzekerd is. Door te vergelijken kun je mogelijk binnen 5 minuten besparen en kunnen jij én je auto met een gerust hart vakantie vieren. Zo makkelijk was extra vakantiegeld verdienen nog nooit!

Loop voordat je op vakantie gaat nog even je verzekeringen door. Wil je advies over je verzekeringen voordat je op vakantie gaat, bel dan met een van onze verzekeringsspecialisten via 030-7009728.

Actie

Heb je elders al een verzekering lopen dan kun je deze via Consumind Finance vergelijken. Wanneer je wilt overstappen met 3 of meer verzekeringen, hebben we een speciale actie waarbij wij een pakketkorting kunnen aanbieden waarmee we minimaal 10% lager uitkomen dan je huidige premie. Je bent dan dus altijd voordeliger uit met een overstap.

 

 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage