Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstappen via een energievergelijker loont

In de afgelopen Overstappen via een energievergelijker loonttien jaar is iets meer dan de helft van de Nederlanders minstens één keer overgestapt van energieaanbieder. Consumenten kunnen door over te stappen vaak een nieuw contract krijgen, tegen een veel lagere prijs. Dit geldt zeker als zij voor de overstap gebruik maken van een vergelijkingssite, zoals Consumind.nl.

Vergelijk energieleveranciers en stap over

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) juicht prijzen vergelijken en overstappen toe: ‘Doordat consumenten overstappen, worden bedrijven gestimuleerd te concurreren op service, prijzen en nieuwe diensten.’ Op vergelijkingssites staan echter soms aanbiedingen die alleen via die site worden aangeboden en niet via de website van de energieleverancier zelf. Dat kan verwarrend zijn en daarom is het belangrijk dat consumenten zich goed oriënteren. Om hierover bewustwording te creëren, loopt momenteel de campagne ’Niets doen, kost je poen’ van het consumentenloket van het ACM, ConsuWijzer.

Hoe vaker u overstapt van energieleverancier, hoe makkelijker het is

Wie eenmaal is overgestapt, doet dat een volgende keer makkelijker. Niet zo gek, want dan is ‘de route’ bekend en de ervaring heeft geleerd dat je na een overstap niet zonder energie komt te zitten. Om overstappen voor meer mensen aantrekkelijk te maken, moet het aanbod begrijpelijk én vergelijkbaar zijn. Anita Vegter, bestuurslid van de ACM zegt hierover: ’Als de consument een geïnformeerde keuze kan maken, gaat daar concurrentiedruk van uit. Aanbieders zullen dan beter hun best moeten doen voor nieuwe én bestaande klanten.’ De ACM heeft daarom het document ‘Informatievoorziening energie’ gepubliceerd. Hierin staat welke informatie de klant moet krijgen en dat aanbieders dezelfde termen moeten gebruiken, om het aanbod duidelijk en overzichtelijk te maken.

Consumind helpt met een energieoverstap

Wilt u ook weten of een overstap loont voor u? Kijk dan nu gelijk op Consumind.nl. Als u dat prettig vindt, kunnen we u ook helpen met de overstap.

Bron: ACM.nl- 19 november 2014

Meer interessante pagina's: Energietarieven: vastzetten of niet - Dé goedkoopste energieaanbieder- Gratis energievergelijker - Consumind - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: Overstappen via een energievergelijker loont van Andrey_Popov/ Shutterstock.com