Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer sparen om in aanmerking te komen voor een hypotheek, wat vind jij?

Minster van Financiën meldde het al in een voorstel; Nederlanders moeten meer gaan sparen voordat je in aanmerking kunt komen voor een hypotheek. Het is wel afhankelijk van de situatie waarin je zit.

Extra buffer

Wanneer Nederlanders meer moeten sparen voordat zij in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek, zijn er minder risico’s volgens de Minister. Een extra buffer zorgt voor minder risico’s en is een belangrijke oplossing om schulden op termijn te kunnen voorkomen.

Sparen voor een huis

Het is natuurlijk logisch dat wanneer je spaart, je minder hypotheek hoeft aan te vragen. Je hebt hierdoor dan lagere maandlasten en ook wordt soms de rente lager. Dit is in de huidige situatie zeer voordelig aangezien de hypotheekrentes aan het stijgen zijn. Maar eigen geld meebrengen in je hypotheek heeft niet altijd voordelen. Je houdt namelijk weinig geld over voor grote uitgaven en de aftrekposten kunnen lager worden.

Afhankelijk per situatie

Het hangt volledig af van jouw situatie wat je het beste kunt doen bij een hypotheekaanvraag. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hier alle informatie over geven. Consumind Finance brengt je graag in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Meld je aan via onderstaande knop. 

Laat jouw mening weten! 

Wij van Consumind Finance horen graag jullie mening over deze stelling van de Minister van Financiën. Moeten Nederlanders eerst sparen om in aanmerking te komen voor een hypotheek? Zo ja, waarom dan of juist waarom niet? Laat jouw mening weten via melanie@consumind.nl. Wij zijn benieuwd naar de reacties!