Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Inzien BKR-registratie kan nu gratis


Wil je je BKR-registratie inzien? Dan kan dat sinds kort gratis en onbeperkt.


Tot voor kort was het inzien van je gegevens bij BKR een administratieve rompslomp. Je moest  een formulier downloaden, invullen en opsturen, waarna je tot bijna een maand lang moest wachten. Dit kon maar een keer per jaar zonder te betalen. Als je je gegevens vaker nodig had, moest je tussen de 4,95 en 12,50 euro betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft haar kritiek daarover geuit.

   Geen maximum

Die uiting heeft ertoe geleid dat er nu geen maximum meer zit op het aantal keren gratis je gegevens te bekijken. Ook kan een verzoek tegenwoordig digitaal en hoef je niet meer zo lang te wachten: maximaal drie dagen. Verder gaat de identificatie op een andere manier. In plaats van een kopie van paspoort of ID, kunnen consumenten gebruik maken van het iDIN-systeem, ontwikkeld door banken.

Meer dan 250

Als je een lening van meer dan 250 euro hebt afgesloten, sta je bij het BKR geregistreerd. Evenals wanneer je een creditcard hebt, een persoonlijke lening hebt afgesloten of een telefoon op afbetaling hebt gekocht. Heb je plannen om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten? Wacht dan niet te lang. De historisch lage rentes van 2018 lijken alweer verleden tijd. Sommige rentes op leningen zijn al voorzichtig verhoogd.