Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Huisbezitters lenen voor verbouwen van woning


Steeds meer huiseigenaren lenen geld bij om hun huis te verbouwen. Dit doen zij voor een nieuwe keuken, badkamer of dakkapel. De bedragen die hiervoor geleend worden, worden bovendien steeds hoger. Dit bedrag stijgt met ruim 14% tot 15.262 euro. Deze verandering wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een krappe woning markt waardoor verhuizen moeilijker wordt. Hier kan nog geen duidelijke uitspraak over gedaan worden.

Uit eigen zak of toch een consumptief krediet?

Huiseigenaren kiezen er voor om gebruik te maken van spaargeld maar het is ook mogelijk om een consumptief krediet af te sluiten. 52% van de eigenaren vraagt dit jaar een lening aan om de verbouwing te financieren. Het overige percentage verhoogd de hypotheek, vraagt een tweede hypotheek aan of betaalt de verbouwing uit eigen zak.

Ook huurders lenen steeds vaker om de huurwoning te verbouwen. Het is voor hen moeilijk om een huis te kopen door een krappe woningmarkt en beslissen daarom om de huurwoning te verbeteren. Het gemiddelde leenbedrag ligt hier lager dan bij eigenaren van een koopwoning. Door de kleinere bedragen gaat het hier vaker om ‘cosmetische ingrepen’ dan om grote verbouwingen.

Hoge rente op consumptief krediet

Veel consumptieve kredieten die worden afgesloten hebben een hoge rente. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het oversluiten van de kredieten. Het geld dat je hiermee kunt besparen kan oplopen tot duizenden euro’s of je kunt al snel de looptijd van de kredieten verkorten. Als je bedenkt wat je met de besparing kunt verbouwen aan je woning, loont het al snel!

Kom in contact met onze financiële specialisten op het gebied van consumptieve kredieten. Zij helpen je graag bij al je vragen en bekijken de mogelijkheden voor het oversluiten van de persoonlijke lening of het doorlopende krediet. Bel naar 030 – 7009 728 of laat je gegevens achter via onderstaande knop. 

Bron: nu.nl / 10 november 2017