Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Groot premieverschil bij fietsverzekeringen


Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat premies voor fietsverzekeringen onderling zo kunnen verschillen, dat iemand in een plaats verderop wel zes keer zo veel kan betalen als jij doet. De Consumentenbond vergeleek de verzekeringen van acht aanbieders.


Wanneer je als veertigjarige Rotterdammer een e-bike ter waarde van 2500 euro wilt verzekeren, betaal je 74 tot 459 euro per jaar aan verzekering. Woonplaats en leeftijd zijn onder meer van invloed op de premie. Jongeren moeten dieper in de buidel tasten en stedelingen betalen meer dan dorpelingen (vergelijk: de Rotterdammer uit het voorbeeld hierboven betaalt tot wel 80 procent minder, wanneer hij ergens op het platteland zou wonen). Zo’n groot verschil in premie vind je niet bij alle verzekeraars; één verzekering (de KNWU-verzekering van Kinpolis) heeft overal in Nederland een gelijke premie.

Duurder niet beter

Uit het onderzoek van de Consumentenbond kwam ook naar voren dat duurder niet altijd beter is. Verzekeringnemers dienen goed te letten op de voorwaarden van een verzekering. Sluit niet zomaar een verzekering via je dealer af, maar ga eerst op onderzoek uit en kies dan de beste.