Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

0% rente op de autolening voltooid verleden tijd

Je kent ze vast wel: de tv- commercials waarbij er vrolijk wordt gezegd dat je geen rente hoeft te betalen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Vanaf 1 september dit jaar is dit voltooid verleden tijd. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bij de auto-importeurs erop aangedrongen deze 0% rente leningen niet meer aan te bieden.

0% rente is verwarrend 

Als je voorheen een nieuwe auto wilde kopen, kon je deze financieren met de genoemde 0% leningen van de auto-importeurs. Dit wekt echter een verwarrend beeld op, alsof er geen betaalverplichtingen zijn verbonden aan de financiering. Zoals de zin ‘Let op! Geld lenen kost geld’, die werd vertoond, nadat je net kon zien dat je geen rente hoefde te betalen als je een gloednieuwe Volvo, Kia, Volkswagen et cetera wilde aanschaffen.

Geen financieringsmogelijkheid meer voor een auto?

Betekent deze verandering nu dat je geen auto meer kan financieren? Nee, geen zorgen. De auto-importeurs kunnen er nog steeds voor kiezen om je te helpen met het financieren, alleen niet meer tegen 0% rente. Dus kan jij binnenkort  toch weer langs bij de autodealer, om een mooie nieuwe auto uit te zoeken. Welke gaat het worden? Een Kia, Lexus of ga je toch voor een Tesla? 

Ga terug naar de lenen hompage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: geen rente op autolening verleden tijd van Viktor Hanacek/ Picjumbo.com