Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Ga goed verzekerd de zomer in

Wanneer je verzekeringen hebt afgesloten, is het begrijpelijk dat jij je hier niet meer mee bezig houdt. Vaak wordt er dan ook pas weer in de verzekeringsmap gekeken bij een grote gebeurtenis zoals een verhuizing. Maar misschien is er in de tussentijd wel iets veranderd aan je persoonlijke situatie waardoor de dekking van je verzekering niet meer voldoende is of dat je juist over verzekerd bent. Zonde, want dit kan je soms een hoop geld besparen! Stof daarom tijdens je grote voorjaarsschoonmaak je verzekeringsmap af en kijk of je kunt besparen.

Welke verzekeringen kun je bekijken?

Er zijn verschillende verzekeringen die elkaar kunnen overlappen waardoor je dubbel verzekerd kunt zijn. Ook kan het zijn dat je juist onderverzekerd bent door een verandering aan je persoonlijke situatie of door een wijziging aan de verzekering. Bekijk de volgende verzekeringen op de juiste dekking en vergeet niet om meteen de premie te vergelijken:

Reis- en zorgverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. Bij het afsluiten van je zorgverzekering kun je kiezen voor een aanvullende verzekering om bijvoorbeeld medische kosten te dekken tijdens vakanties in het buitenland. Deze kosten zijn ook deels te verzekeren met een reisverzekering. Wanneer je vaak naar het buitenland reist, dan is je reisverzekering hier vast ook op aangepast. Wellicht heb je hier ook je zorgverzekering op aangepast. De kans is groot dat je hierdoor dubbelverzekerd bent én te veel betaalt voor je reis- en/of zorgverzekering.

Het kan ook zijn dat je normaal gesproken niet op verre vakanties gaat en dit juist wel gaat doen in de aankomende periode. Omdat je je zorgverzekering pas half november kunt wijzigen, moet je hier rekening mee houden bij het afsluiten van de reisverzekering voor je reizen. Onze verzekeringsspecialisten kunnen je helpen bij het afsluiten van de juiste reisverzekering.

Inboedel- en smartphoneverzekering

Wie denkt dat schade aan een smartphone vaak wordt vergoed door een inboedelverzekering, heeft het mis. Steeds meer verzekeraars dekken dit soort schades niet meer. Dit hangt wel af van welke inboedelverzekering je hebt en bij welke verzekeraar je bent aangesloten. Wil je er zeker van zijn dat schade aan je smartphone wordt gedekt, bekijk dan de dekking van je inboedelverzekering of vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar om de gene te vinden deze schade wel vergoed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aparte smartphoneverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandsverzekering

Bij je autoverzekering kun je vaak een rechtsbijstandsdekking afsluiten voor wanneer je betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Wanneer je allrisk verzekerd bent, zorgt je autoverzekeraar hiervoor. Bij een WA of een beperkt casco dien je deze zelf af te sluiten. Dit kan vaak direct bij je autoverzekering. Wellicht heb je al een rechtsbijstandsverzekering met dekking voor verkeerszaken. Sluit je deze dekking dan ook nog eens af bij je autoverzekering, dan ben je dubbel verzekerd en betaal je te veel voor je autoverzekering. Let hier op bij het afsluiten van je auto- of rechtsbijstandsverzekering of laat je verzekeringen bekijken.

Voeg verzekeringen samen in een pakket

Het loont om eens te kijken naar het samenvoegen van verzekeringen in een pakket bij één verzekeraar. Vaak is het goedkoper om een pakket met verschillende verzekeringen af te sluiten, dan losse verzekeringen bij meerdere verzekeraars. Zo heb je alle verzekeringen onder één dak én bespaar je ook nog eens op je kosten. Ga je samenwonen? Dan zullen jij en je partner vaak dezelfde verzekeringen hebben. Het is dan voordeliger om samen één verzekering af te sluitem. Kijk ook dan eens naar het samenvoegen van je verzekeringen in één pakket. 

Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen en bij het afsluiten van een verzekeringspakket om te besparen op je kosten. Zij zullen ook direct bekijken of de dekking van je verzekeringen aansluiten bij je persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je nooit over- of onderverzekerd bent. Prettig geregeld! 

Bekijk mijn verzekeringen