Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Beloftes T-Mobile na fusie

De Europese Commissie (EC) onderzoekt de geplande fusie van T-Mobile en Tele2. Om dat onderzoek te bevorderen, doet eerstgenoemde provider diverse beloftes. Eind 2017 gaf T-Mobile aan dat het concurrent Tele2 wil overnemen. Het betreft de Nederlandse tak van Tele2. Beide bedrijven zullen onder de vlag T-Mobile verder gaan.

Diepgaand onderzoek

Voordat de overname wordt goedgekeurd door de Europese Commissie, startte deze organisatie in juni een diepgaand onderzoek naar de geplande overname. Na een aantal weken werd dit onderzoek stilgelegd, omdat er meer tijd nodig is alle documenten te bekijken. De EC is bang dat de tarieven van beide providers, als gevolg van de fusie, zullen stijgen, dat er minder aanbod komt en dat innovatie zal lijden onder de overname.

Beloftes

Om eventuele afkeuring van de overname te vermijden, maakt T-Mobile een zestal beloftes, bij goedkeuring overname:

  • Prijzen van vaste abonnementen van beide providers gaan na de fusie de eerste drie jaar niet omhoog, behalve stijgingen betreffende inflatie;
  • Onbeperkte databundels van beide organisaties blijven bestaan en voor Tele2-klanten verandert de prijs van 25 euro per maand de eerste drie jaar na fusie niet;
  • In 2020 kunnen klanten van T-Mobile en Tele2 al gebruik maken van een landelijk dekkend 5G-netwerk;
  • Abonnementen zijn elk moment opzegbaar;
  • De komende jaren investeringen in glasvezelinternet;
  • Zowel in dorpen, steden als in landelijke gebieden zijn, na bovengenoemde investeringen, internetsnelheden van minstens 100 Mbps haalbaar.

Concurrentie

Met de fusie hopen beide providers beter te kunnen concurreren met de twee grootste spelers op de markt: VodafoneZiggo en KPN. De Europese Commissie heeft zijn bezwaren tegen de overname van Tele2 door T-Mobile kenbaar gemaakt aan de providers. De toezichthouder vreest dat er te weinig concurrentie overblijft en dat dit nadelig is voor consumenten. De Europese Commissie vreest dat het samengaan van de twee providers zou kunnen leiden tot prijsverhogingen, omdat er dan nog maar drie in plaats van vier providers zijn. Het onderzoek loopt tot 30 november.