Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bank zet zich niet genoeg in voor lening klant

Heb jij een doorlopend krediet? Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) doen de banken nog te weinig voor klanten met leningen waarbij er nagenoeg niet wordt afgelost, zoals bij een doorlopend krediet. Ze vinden dat de leningen niet in belang zijn van consumenten. Dus wil de AFM dat de kredietverstrekkers- en bemiddelaars een einde maken aan dit soort leningen, waarbij er veel rente moet worden betaald en nauwelijks wordt afgelost.

Cijfers banken voor lenen

De banken krijgen dit jaar dan ook voor de dienstverlening rondom leningen het cijfer 3, op een schaal van 5. Dit is lager dan de 3,3 die ze vorig jaar kregen. Het laagste cijfer was voor de Nationale Nederlanden; ze kregen een 2,3. ING is qua cijfers het meest gezakt, van een 3,9 vorig jaar naar een 3,1 dit jaar. De Rabobank en ABN Amro stegen wel qua cijfer.

Onze financieel assistenten kijken graag kosteloos voor je of je kunt besparen op je doorlopende lening, of je andere kredieten die je hebt openstaan en geven daarbij deskundig en goed advies in jouw voordeel. 

Ga terug naar de lenen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage