Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Auto leasen steeds meer in trek


Leasen alleen voor zakelijke rijders? Niet meer. Steeds meer particulieren kiezen voor private lease. Of dat financieel aantrekkelijk is, hangt af van diverse factoren.

103.000 auto’s, met een private lease contract, reden er eind vorig jaar in Nederland rond. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) waren dat er het jaar ervoor nog maar 64.000. De ontwikkeling van private lease is grotendeels (voor 60 procent) verantwoordelijk voor de groei (9,3 procent) van alle lease-auto’s (860.000 auto’s) in Nederland in 2017.

Ontzorgen
Steeds meer ouderen leasen een auto en ook bij jonge gezinnen is leasen populair. Ouderen kiezen voor ontzorgen. Door een auto te leasen, rijden ze een nieuwe auto en zijn er elke maand van te voren bekende vaste lasten. Ze hoeven zich nergens druk om te maken. Jonge gezinnen hoeven niet te sparen voor een grotere gezinsauto, maar kunnen met private lease toch in een nieuwe auto rijden.

Meespelen
Wat ook meespeelt in de populariteit van private lease, is dat tweedehands auto’s de laatste tijd steeds duurder zijn geworden. Verder is een bepalende factor dat leasemaatschappijen aantrekkelijke aanbiedingen, ook vanwege de lage rentestand, kunnen doen.

Persoonlijke situatie
Of private lease voor jou aantrekkelijk is, hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Dien je voor een nieuwe auto een persoonlijke lening af te sluiten? Dan is private lease, vanwege een mogelijk lagere rente dan die banken hanteren, een aantrekkelijke mogelijkheid. Bij private lease is het belangrijk - maar niet altijd gemakkelijk - de kosten goed op een rijtje te zetten.

Private Lease via Consumind
In samenwerking met Arval, biedt Consumind je alle gemakken van een private lease auto. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud van de auto én rij je een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Je hoeft zelf geen grote investering te doen. Jij kiest de gewenste auto en wij regelen de rest voor je.

Bekijk hier het aanbod van alle auto's.