Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Abonnement met telefoon op afbetaling minder populair

Elke twee jaar is het een terugkerende gebeurtenis: er mag eindelijk een nieuwe smartphone worden uitgezocht! Vaak wordt er alleen een nieuwe telefoon gekozen en blijft het abonnement hetzelfde. Als je dan toch de kans hebt, waarom zou je dan niet direct een nieuwe telefoon uitzoeken? Maar tegenwoordig krijg je voor de nieuwe telefoon die je uitzoekt bij het verlengen van je abonnement een BKR-registratie. 

Het is helemaal niet nodig om je abonnement te verlengen en daarbij een nieuwe telefoon uit te zoeken. Kies bij het verlengen van je abonnement daarom voor een Sim Only abonnement. Dat scheelt ruim 30 euro per maand én je krijgt ook geen BKR-registratie. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een abonnement waarbij je een telefoon op afbetaling krijgt.

44% kiest voor Sim Only en los toestel

Smartphone-merken hebben onderling besloten dat de producten gegarandeerd maar twee jaar hoeven te werken, maar gelukkig blijkt dit vaak anders uit. Telefoons uit een hoger segment blijven langer bruikbaar namelijk 4 tot 5 jaar, wanneer je hem gebruikt naar toebehoren. Ruim 44% van de telefoonkopers in Nederland kiest voor het kopen van een los toestel met daarbij een Sim Only abonnement.

Inkomen belangrijk voor abonnement met toestel

Wil je toch een abonnement met toestel afnemen bij de provider? Dan is het van belang dat je kunt aantonen dat je genoeg verdient om zo’n toestel te kunnen betalen. Je sluit namelijk een lening bij de provider af voor de telefoon. Vooral studenten zijn de dupe van deze nieuwe wetgeving. Zij kunnen met een laag inkomen onmogelijk meer een telefoon aanschaffen. Willen zij dit wel op afbetaling doen, dan betalen ze meer bij of kopen zij minder dure toestellen. Studenten merken daarnaast meer van de negatieve gevolgen hiervan. Zij kunnen na het studeren moeilijker aan een hypotheek komen.

Hoe kun je een BKR-registratie voorkomen?

Toch zijn er wel verschillende mogelijkheden om toch een abonnement af te sluiten, zonder dat je hier een BKR-registratie voor ontvangt:

  • Betaal de telefoon in één keer én sluit een Sim Only abonnement af.
     
  • Kies een telefoon die minder dan 250 euro kost. Toestellen tot dat bedrag vallen niet onder de regeling.
     
  • Een duurdere telefoon? Betaal dan het bedrag boven de 250 euro meteen bij. Wil je bijvoorbeeld een telefoon van 500 euro, leg dan 250 euro bij om geen BKR te krijgen.
     
  • Kies voor een abonnement met een lease-telefoon. Het bedrag dat je daar maandelijks voor betaalt, valt niet onder de regeling.

Sim Only blijft de voordeligste keuze

 Een Sim Only abonnement blijft de voordeligste keuze. Het is relatief goedkoop, je kunt een Sim Only zelf samen stellen én je krijgt geen BKR-registratie.  Vergelijk meerdere providers met elkaar via onze handige vergelijker. Zo vergelijk je alle Sim Only abonnementen binnen 5 minuten. Ook de kleinere providers worden vergeleken waardoor je nog minder kunt betalen voor je Sim Only. Prettig geregeld!