Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Spoedaanvraag voor energielevering

Spoedaanvraag voor energieleveringHet kan gebeuren dat u door omstandigheden geen energieleverancier heeft. Dan moet u een spoedaanvraag indienen bij een energieleverancier. Dit kan twee redenen hebben, maar in beide gevallen ontvangt u een brief van uw netbeheerder met de vraag om zo spoedig mogelijk een nieuwe energieleverancier aan te vragen.

Betalingsgeschil bij energieleverancier

U hebt bij uw huidige energieleverancier een betalingsgeschil en de leverancier stopt met leveren aan u. Uw netbeheerder zal u uiteindelijk afsluiten van energie. U moet zo spoedig mogelijk een nieuwe leverancier aanvragen. Omdat er een betalingsgeschil is, kan de nieuwe leverancier om een borg vragen voordat ze u aannemen als klant. Hoe hoog deze borg is, verschilt per energieleverancier. Kijk hier voor de hoogtes van de borgbedragen. Daarnaast moet u afzien van de wettelijke veertien dagen bedenktijd, anders is het tenslotte geen spoed meer.

Nieuwe woning en spoedaanvraag energielevering

U bent de trotse bezitter van een nieuwe woning en u heeft daar een brief ontvangen van de netwerkbeheerder dat u zo spoedig mogelijk een energieleverancier moet aanvragen.Omdat er wettelijk veertien dagen bedenktijd gelden, moet u een spoedaanvraag indienen en afzien van de bedenktijd. Neem daarom contact op met uw nieuwe energieleverancier.

Meer interessante pagina's: Alle energiefabels op een rij - Energietarieven: vastzetten of niet? - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis energievergelijker- Consumind

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 
 

Afbeelding: Spoedaanvraag voor energielevering van Twin Desig/ Shutterstock.com