Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wijzigingen overheidsheffingen per 1 januari 2018

Wijzigingen overheidsheffingen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent wijzigingen in de overheidsheffingen. Ook in 2018 stijgen de overheidsheffingen voor zowel stroom als gas weer. Dit betekent automatisch dat je maandbedrag ook omhoog gaat en dat je dus extra kosten hebt aan je energie! 

Wat zijn overheidsheffingen? 

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie vormen samen de overheidsheffingen. Dit betaal je aan je energieleverancier voor elke kWh of m3 die je verbruikt. Ongeveer één derde deel van je energierekening bestaat uit de overheidsheffingen, veel hé!? Daar betaal je ook nog eens 21% BTW over. Een goede reden dus, om over te stappen naar een energieleverancier met lage tarieven voor energie, zodat je na de verhoging niet alsnog teveel betaald. Vergelijk daarom je energietarieven via Consumind.  

Stijging van meer dan 8%!

Vanaf 1 januari 2018 stijgen de overheidsheffingen met meer dan 8%. De overheidsheffing voor stroom stijgt met 8,2% van € 0,1316 incl. BTW naar € 0,1425 incl. BTW per kWh. De overheidsheffing voor gas stijg met 7,5% van € 0,3247 incl BTW naar € 0,3491 incl. BTW. Je zult dan ook flink duurder uit zijn in je jaarkosten dan in 2018. 

Vermindering energiebelasting blijft gelijk

De overheid ziet een deel van het energieverbruik als basisbehoefte. Elk huishouden heeft een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit nodig, waar geen belasting over betaalt hoeft te worden. De energiebelasting wordt daarom verminderd met een vast bedrag per elektriciteitsaansluiting per jaar, dat wordt verrekend via de energierekening. De vermindering geldt alleen voor onroerende zaken met verblijfsfunctie. Dit bedrag blijft in 2018 hetzelfde en zal € 373,33 bedragen.

Vergelijk en betaal fors minder op je energierekening 

Aan de overheidstarieven kunnen we niets veranderen, maar aan de tarieven voor gas en stoom wel. Daarom zoeken wij voor jou de voordeligste energieleverancier én regelen de overstap voor je. Het enige wat jij hoeft te doen, is je aanmelden via Consumind. Je krijgt direct een vergelijking te zien van alle tarieven. Daarna kun je gemakkelijk overstappen via de website of via een van onze financiële assistenten. Zo betaal je ondanks de stijging van de overheidsheffing niet teveel voor je energie. Prettig geregeld!