Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zonnepanelen effectiever in de winter

Zonnepanelen leveren meer op in de winterWanneer je denkt aan zonnepanelen, denk je al snel aan de zomer en energie opwekken door middel van de zon. Maar wist je dat zonnepanelen meer opleveren in de winter dan in de zomer? Gek hé! Zonnepanelen zijn dus het hele jaar door een rendabele manier om je energiekosten omlaag te brengen.

Zonnepanelen zijn minder effectief in de zomer dan in de winter

Je zou denken dat zonnepanelen meer opbrengen in de zomer. Je hebt dan meer zon uren, het is langer licht en minder regen, maar niets is minder waar. In de zomer kunnen de zonnepanelen namelijk oververhit raken waardoor je dus de opgewekte energie verliest. Dit is veel vaker het geval in de zomer, dan in de winter.

In de winter worden de panelen namelijk koel gehouden door de koude lucht. Hierdoor is de efficiëntie een stuk hoger dan in de zomer. Tegenwoordig wekken de zonnepanelen namelijk ook energie op wanneer het licht is. Zo hoeft er geen direct zonlicht aan te pas te komen. De zomer is dan ook een goed moment om zonnepanelen aan te schaffen en te laten plaatsen. Zo kun je in de winter optimaal profiteren van de zonnepanelen!

Waarom zonnepanelen?

Ondanks dat je moet investeren in de zonnepanelen, levert het ook veel voordelen op. Nieuwe technieken zorgen er voor dat de panelen al een stuk goedkoper zijn dan een paar jaar terug en dat ze efficiënter energie omzetten. Wij hebben de voordelen van zonnepanelen nog een keer voor je op een rijtje gezet!

 • Goedkoper dan enkele jaren geleden
   
 • Na 5 tot 8 jaar heb je de zonnepanelen terugverdiend. Zo heb je ook op de lange termijn een besparing op je energiekosten.
   
 • Je kunt voor eeuwig en altijd jezelf voorzien in energie. Zonlicht is gratis en onuitputtelijk en dus lever je jezelf jaren lang gratis energie.
   
 • Woningen met zonnepanelen leveren veel meer op dan woningen zonder. De waarde wordt hoger geschat én de kans dat je huis sneller verkocht wordt gaat omhoog.
   
 • Na de levering van de zonnepanelen kunnen ze al binnen 1 dag op je dak liggen. Vanaf dat moment kun je dus direct beginnen met het opwekken van je eigen energie.

Mocht je dit nou toch nog een te grote stap vinden of een te hoge investering? Dan kun je het beste besparen op je energiekosten bij je energieleverancier. Zo kun je alsnog profiteren van een lage energiefactuur. Dit kan tot €300,- per jaar schelen! Prettig geregeld!

Meld je aan via onderstaande knop en bespaar direct op je energiekosten via Consumind.