Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorstelronde: Sonny Spaan

Ervoor zorgen dat de Consumind website up to date is en optimaal werkt, is een beknopte omschrijving van de functie van Sonny. Echter kun je Sonny ook aan de telefoon krijgen wanneer je belt naar onze klantenservice want hij vindt het leuk om te horen wat er bij onze klanten speelt en neemt dus ook wel eens een telefoontje aan wanneer alle medewerkers van de klantenservice bezet zijn. De 30- jarige Sonny woont in Utrecht met hond Jimmy. Eigenlijk houdt hij helemaal niet van de grote belangstelling, maar toch stellen we hem graag aan je voor.

Begonnen als hobby

Het werk wat hij nu doet bij Consumind heeft helemaal niets te maken met de opleiding die hij heeft gedaan. Sonny is namelijk afgestudeerd voor fotografie en videotechniek. Iets heel anders dan programmeren dus!

“Sinds mijn 12e ben ik al hobbymatig bezig met het maken van websites. Ik ben bij de buurman begonnen die webdeveloper was, destijds moest je alles nog op een floppy zetten. Ik heb er altijd interesse in gehad en ben mezelf door blijven ontwikkelen, ook met online cursussen, tot waar ik nu ben’’.  

Toch hebben wij bij Consumind zeker nog iets aan de opleiding van Sonny. Met zijn kennis, ervaring en apparatuur kunnen wij namelijk onze leuke en informatieve filmpjes maken en tonen op onze website en YouTube kanaal. Zo blijven onze klanten altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en kunnen we bepaalde onderwerpen binnen de energie, telecom, verzekeringen, hypotheken en leningen sector verder uitlichten.

Eigen bedrijf

In 2007 is Sonny gestart met zijn eigen bedrijf. Hoe kan het ook anders, een bedrijf op gebied van onder andere het maken van websites, webwinkels en apps. ‘’De ene keer wordt ik gevraagd om een website te maken voor alleen wat bedrijfsgegevens en de andere keer gaat het om een uitgebreide webwinkel achter een website. Ik maak ook applicaties voor de appstore dus mijn werk is heel divers. Van kleine bedrijven in de regio tot aan opdrachten in samenwerking met grote organisaties’’.

Sonny werkt nu ruim een jaar bij Consumind en doet dat dus naast het runnen van zijn eigen bedrijf. Bij Consumind zorgt hij ervoor dat de website optimaal werkt en up to date blijft.  Ook ontwikkelt hij nieuwe functies voor de website en onderhoudt hij de computers waar alle collega’s mee werken. Lopen collega’s systeemtechnisch ergens tegen aan of belt een klant op dat er op de website iets niet lukt, dan is Sonny de man die het wel even kan oplossen. Eigenlijk is hij verantwoordelijk voor het gehele technische gedeelte en alle omliggende systemen die erbij horen, samengevat de IT en ICT van Consumind.

‘’Het leukste aan mijn werk is toch echt het ontwikkelen van nieuwe dingen en het zoeken naar oplossingen voor een probleem. Wil de klantenservice bijvoorbeeld een andere of nieuwe manier om energiecontracten in te verwerken, dan moet ik daar een compleet nieuw systeem voor schrijven. Ik zie en hoor waar collega’s of klanten tegen aan lopen en dat maak ik dan nieuw of beter’’.

Besparen op de vaste lasten

Sonny is voor hij bij Consumind kwam werken nooit bezig geweest om te kijken of hij zou kunnen besparen op de vaste lasten uit het huishoudboekje. ‘’Tegenwoordig probeer ik het meer in de gaten te houden. Ik ben zelf ook overgestapt voor de energie want ik had een contract lopen met veel te hoge tarieven. Ik dacht dat ik wel goed zat bij zo’n grote bekende leverancier maar dat was dus niet zo. Door mijn overstap ging ik alleen al voor de energiekosten 35 euro per maand minder betalen’’.

Ook zijn hypotheek heeft hij via Consumind geregeld. ‘’Erg handig want je wordt door Consumind in contact gebracht met een onafhankelijke hypotheekadviseur die een berekening voor je maakt op basis van jouw persoonlijke situatie. Zo weet je dus direct waar je aan toe bent en het eerste gesprek is nog kosteloos ook’’.  

‘’Mijn verzekeringen heb ik laten bekijken door de verzekeringsspecialisten van Consumind. Ik heb gewoon mijn polissen meegenomen en toen is er gekeken of ik kon besparen. Ze hebben nu namelijk een actie lopen waarbij je een pakketkorting krijgt. Dat houdt in dat je minimaal 10% korting krijgt op je huidige premie, wanneer je overstapt met 3 of meer verzekeringen. Sinds kort hebben we bij Consumind ook private lease, maar dat heeft voor mij geen zin want ik rij al een auto van mijn eigen bedrijf’’.

Overstappen loont

Zelf is Sonny eigenlijk niet zo’n fan van overstappen omdat het zo’n uitzoekwerk is. Maar daar is Consumind natuurlijk voor. De energiespecialisten van Consumind bekijken aan de hand van jouw energieverbruik of je zou kunnen besparen op de energiekosten. We vergelijken elke maand opnieuw de tarieven van meer dan 30 energieleveranciers.

‘’Als ik kan besparen dan ben ik zeker bereid om over te stappen. Ik ben niet iemand die kiest voor het goedkoopste van het goedkoopste. Ik wil service hebben en dat mag best iets meer kosten. Je hebt hopelijk niet vaak te maken met de bedrijven waar je energie, telecom en verzekeringen afneemt maar mocht er wat zijn, dan wil ik wel een goed aanspreekpunt hebben. Van te voren weet je natuurlijk niet hoe de service is, maar je gaat uit van de ervaring van anderen en Consumind heeft die jarenlange ervaring’’.

Wat betreft de looptijd van een energiecontract kiest Sonny liever voor de besparing op lange termijn. ‘’Een lage prijs lang vastleggen is wat ik zelf ook adviseer aan klanten wanneer ik de telefoon aanneem. Laatst heb ik een klant nog een offerte toegestuurd voor een besparing van ruim 1000 euro. Ik heb de collega's van de klantenservice nog wel even gevraagd om het na te rekenen, want 1000 euro is natuurlijk belachelijk veel geld. Het was toch echt zo’’!

Dat overstappen loont blijkt ook wel uit de vele telefoontjes die wij krijgen. ‘’Stap je over omdat je kunt besparen, wordt je ineens gebeld door het bedrijf om je terug te halen. Dat vind ik echt niet kunnen. Als je belt voor korting dan krijg je het niet, maar als je overstapt naar een ander dan kan het ineens wel goedkoper’’.

Sonny heeft dan ook een tip voor iedereen die wil besparen. ‘Kijk naar de vaste lasten en wat je daarop zou kunnen besparen. Elke euro is er een. Een besparing is mooi meegenomen en kun je uitgeven aan andere zaken’’.

Wil jij ook besparen op de vaste lasten van energie, verzekeringen, telecom, hypotheken, leningen of private lease? De financiële assistenten van Consumind en Sonny (als alle lijnen bezet zijn) helpen je er graag bij. Bel ons op 030-7009 727 of bekijk de informatie onder de kopjes op de website.