Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Van jonge gezinnen tot aan oudere stellen, iedereen kan besparen!

Van jonge gezinnen tot aan oudere stellen, iedereen kan besparen!Vorige week kwam het al voorbij: iedereen kan besparen door te shoppen. Dan hebben we het niet over het shoppen van de dagelijkse benodigdheden, maar over het shoppen voor hypotheken, verzekeringen en andere financiële producten. Jonge gezinnen, oudere stellen maar ook alleenstaanden kunnen tot ruim 2.000 euro op jaarbasis besparen door alleen al de financiële producten te vergelijken voor het afsluiten.

Jonge gezinnen die wellicht net een huis hebben gekocht, kinderen hebben gekregen of een kinderwens hebben, zitten helemaal niet te wachten op hoge kosten voor hun financiële producten. De financiële markt beweegt de laatste tijd enorm, dus is het verstandig om de financiële producten nog eens op een rijtje te zetten. Maar waar kan een jong gezin nou op besparen? Ik heb een rijtje gemaakt met de belangrijkste producten waar gemakkelijk op te besparen valt:

1.       Energie

Wanneer de samenstelling van uw huishouden verandert door bijvoorbeeld de komst van een baby, of omdat jullie pas zijn gaan samenwonen, kan dit nogal veranderingen aanbrengen in het energieverbruik. Deuren worden vaker opengelaten, het licht blijft branden, er wordt vaker een badje gevuld voor de baby, u heeft meer elektrisch apparatuur of simpel weg gewoon meer verbruik doordat er vaker iemand thuis is. Hier betaalt u dan natuurlijk ook voor! Uw termijnbedrag kan hierdoor hoger worden. Het is dus altijd verstandig om te kijken naar lagere tarieven, zodat u nooit te veel betaalt.
 

2.       Verzekeringen

Heeft u wel de juiste dekking voor uw huis, of is uw autoverzekering wel helemaal in orde voor als u met meerdere personen in een auto zit? Vaak loont het om hier toch even naar te kijken. Wanneer uw huishouden verandert, betekent het vaak dat er meer spullen in uw huis komen te staan of dat u vaker in de auto zit met meerdere personen. Ook is het altijd aan te raden om in december te kijken naar de zorgverzekering. Van plan om zwanger te worden of juist een baby gekregen? Kijk of de dekking van uw zorgverzekering juist is voor onvoorziene ziekenhuiskosten of extra bijkomstigheden.
 

3.       Leningen en kredieten

Bekend is dat jonge gezinnen vaker schulden hebben dan oudere stellen. Vaak is dit voor het kopen van meubels voor in het nieuwe huis, bij gezinsuitbreiding, het kopen van een auto of om toch die studieschuld in één keer te kunnen afbetalen. Laat eens kijken naar de looptijd en de rente van uw lening. Een goed advies van onze juiste adviseurs kan de looptijd al verminderen en dat ook nog eens tegen een lagere rente! Hiermee creëert u gelijk een win-win situatie met een kortere looptijd, lagere rente en iets meer bestedingsruimte in uw maandelijkse budget!
 

4.       Hypotheek

In bezit van een huis met een hypotheek die al een paar jaar loopt? Laat eens een herberekening maken van de hypotheek om te kijken of een lager rente tarief mogelijk is. Vaak staat hier wel een oversluitboete tegenover, maar het levert ook voordeel op. Ook voor stellen die hun eerste huis willen kopen is het verstandig om zich goed te laten adviseren door een hypotheekadviseur. Hiermee voorkomt u dat u vanaf de start van uw hypotheek al te veel betaalt! 

bron: Thijs Rösken, Telegraaf.nl, 5 april 2016

Afbeelding: Van jonge gezinnen tot aan oudere stellen, iedereen kan besparen! van /shutterstock.com