Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Van jonge gezinnen tot aan oudere stellen, iedereen kan besparen!

Van jonge gezinnen tot aan oudere stellen, iedereen kan besparen!

Wellicht ben je begonnen met je grote voorjaarsschoon maak en kom je meerdere rekeningen tegen. Het valt je op dat deze aan de hoge kant zijn. Wist je dat iedereen kan besparen door te shoppen.? Dan hebben we het niet over het shoppen van de dagelijkse benodigdheden, maar over het shoppen voor hypotheken, verzekeringen en andere financiële producten. Jonge gezinnen, oudere stellen maar ook alleenstaanden kunnen tot ruim 2.000 euro op jaarbasis besparen door alleen al de financiële producten te vergelijken voor het afsluiten.

Start met besparen op je vaste lasten

Jonge gezinnen die wellicht net een huis hebben gekocht, kinderen hebben gekregen of een kinderwens hebben, zitten helemaal niet te wachten op hoge kosten voor hun financiële producten. De financiële markt beweegt de laatste tijd enorm, dus is het verstandig om de financiële producten nog eens op een rijtje te zetten. Maar waar kan een jong gezin nou op besparen? Wij hebben een rijtje gemaakt met de belangrijkste producten waar gemakkelijk op te besparen valt:

1.       Energie

Wanneer de samenstelling van jouw huishouden verandert door bijvoorbeeld de komst van een baby, of omdat jullie pas zijn gaan samenwonen, kan dit nogal veranderingen aanbrengen in het energieverbruik. Deuren worden vaker opengelaten, het licht blijft branden, er wordt vaker een badje gevuld voor de baby, je hebt meer elektrisch apparatuur of simpel weg gewoon meer verbruik doordat er vaker iemand thuis is. Hier betaal je dan natuurlijk ook voor! Je termijnbedrag kan hierdoor hoger worden. Het is dus altijd verstandig om te kijken naar lagere tarieven, zodat je nooit te veel betaalt.

Start met besparen op energie
 

2.       Verzekeringen

Heb je wel de juiste dekking voor jouw huis, of is je autoverzekering wel helemaal in orde voor als je met meerdere personen in een auto zit? Vaak loont het om hier toch even naar te kijken. Wanneer je huishouden verandert, betekent het vaak dat er meer spullen in jouw huis komen te staan of dat je vaker in de auto zit met meerdere personen. Ook is het altijd aan te raden om in december te kijken naar de zorgverzekering. Van plan om zwanger te worden of juist een baby gekregen? Kijk of de dekking van uw zorgverzekering juist is voor onvoorziene ziekenhuiskosten of extra bijkomstigheden.

Start met besparen op verzekeringen
 

3.       Leningen en kredieten

Bekend is dat jonge gezinnen vaker schulden hebben dan oudere stellen. Vaak is dit voor het kopen van meubels voor in het nieuwe huis, bij gezinsuitbreiding, het kopen van een auto of om toch die studieschuld in één keer te kunnen afbetalen. Laat eens kijken naar de looptijd en de rente van jouw lening. Een goed advies van onze juiste adviseurs kan de looptijd al verminderen en dat ook nog eens tegen een lagere rente! Hiermee creëer je gelijk een win-win situatie met een kortere looptijd, lagere rente en iets meer bestedingsruimte in je maandelijkse budget!

Start met besparen op kredieten
 

4.       Hypotheek

In bezit van een huis met een hypotheek die al een paar jaar loopt? Laat eens een herberekening maken van de hypotheek om te kijken of een lager rente tarief mogelijk is. Vaak staat hier wel een oversluitboete tegenover, maar het levert ook voordeel op. Ook voor stellen die hun eerste huis willen kopen is het verstandig om zich goed te laten adviseren door een hypotheekadviseur. Hiermee voorkom je dat je vanaf de start van jouw hypotheek al te veel betaalt! 

Start met besparen op je hypotheek

Start direct met besparen!

 

 

Afbeelding: Van jonge gezinnen tot aan oudere stellen, iedereen kan besparen! van /shutterstock.com