Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

5 dingen die je nog niet wist over zonne-energie

Zonne-energie wordt steeds populairder in Nederland. Toch zijn er nog heel wat onduidelijkheden over het opwekken van stroom door middel van zonnepanelen. Daarom hebben wij voor jou de 5 dingen die je nog niet wist over zonne-energie op een rijtje gezet!

1.       Voor zonne-energie heb je helemaal geen zon nodig! Veel mensen denken dat je echt zon nodig hebt voor het opwekken van stroom met zonnepanelen. Wanneer het bewolkt is, wekken de zonnepanelen stroom op door indirect zonlicht. Dus wanneer het licht is wordt er zon opgewekt! Tegenwoordig heb je zelfs panelen die ook door middel van regen, energie opwekken.
 

2.       Wanneer we een vijfde deel van Frankrijk helemaal vol plaatsen met zonnepanelen, levert dat voldoende stroom op om de hele wereld te voorzien.
 

3.       Je kunt je opgewekte stroom verkopen aan de buren of andere huishoudens bij jou in de buurt. Sluit je samen met je buurt leden aan bij een coöperatie of een programma bij de energieleverancier en het delen van stroom kan beginnen! Hoe meer zonnepanelen, des te meer plezier je buren van jou stroom hebben. Het leuke hiervan is, dat je ook nog eens wat verdiend eraan! Beter een goede buur, dan een verre vriend.
 

4.       De eerste zonnecellen werden vanaf 1883 geproduceerd. Vanaf dat moment werden de eerste basisbestanddelen van zonnepanelen ontwikkeld.
 

5.       In de ruimtevaart wordt voornamelijk zonne-energie gebruikt voor het opwekken van stroom. Dit geldt met name voor ruimteschepen die in een baan rond de aarde en richting de zon bewegen.