Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Minder uitgaven door corona? Zo ga je slim om met het extra geld.

Corona bespaartips

Door corona zijn veel geplande uitgaven niet doorgegaan. Geen wintersport of verre reis, geen uitjes met de kinderen naar een pretpark en geen dinér in een restaurant. Het was voor velen een lastige periode, maar je kunt je voorstellen dat mensen met een stabiel inkomen door de coronacrisis flink hebben bespaard. Hoe ga je slim met dit spaargeld om? Laat je het op een rekening staan of investeer je het?

Ondanks de onzekere tijd zijn er ook mensen financieel op vooruit gegaan. Mensen die hun baan hielden en een prima inkomen genereerden hielden juist meer over. Veel uitgaven kwamen stil te liggen, zoals autoritjes of lunch op het werk. De spontane uitgaven lagen ook een stuk lager dan in het “oude normaal”. Er wordt nog wel afgehaald of besteld bij een restaurant, maar dan betaal je toch al gauw de helft van wat je zou betalen als je in het restaurant zelf dineert. 

Een slimme investering van het overgebleven geld is het verduurzamen van je huis. Door je huis te verduurzamen met isolatiemateriaal of zonnepanelen wordt je huis niet alleen meer waard, maar bespaar je ook op de lange termijn nog eens op de energiekosten.

De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen, waardoor het verstandig kan zijn om een taxatierapport op te vragen voor de waarde van je huis. Als je huis in waarde is gestegen betekent dat minder risico voor de geldverstrekker van je hypotheek. Hierdoor kun je in aanmerking komen voor een lagere rente en dat kan al gauw een flinke besparing per maand opleveren. Geld wat je kunt gebruiken voor een welverdiende vakantie!

Als we het dan toch over die welverdiende vakantie hebben; je kunt een deel van je besparingen gebruiken om eens extravagant op vakantie te gaan. Nu de donkere coronaperiode aan zijn einde begint te komen, kunnen we allemaal wel een fijne vakantie gebruiken. Zorg er wel voor dat je goed verzekerd bent en dat je afreist naar een land met kleurcode geel. Mocht er iets gebeuren terwijl je in een land met kleurcode oranje bent, dan keert je verzekering vaak niets uit en kun je zwaaien naar je besparingen!

Misschien heb je de afgelopen periode ook eens goed gekeken naar hoe je kunt besparen op al je andere vaste lasten. Wij hebben een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet! Je leest ze hier.