Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Besparen voor het einde van het jaar


Het einde van het jaar is weer in aantocht. December is één van de duurdere maanden van het jaar. Kerstcadeaus, etentjes en alle overige zaken die nog geregeld moeten worden. Daarom kun je nog snel besparen voor dat je knallend het nieuwe jaar uit gaat en ga je voordelig het nieuwe jaar in. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet waar je gemakkelijk voor het einde van het jaar op kan besparen zonder al te veel moeite.

Hou je zorgverzekering tegen het licht
 

December is het moment van het jaar om te besparen op je zorgverzekering. Ga eens na of je het afgelopen jaar tevreden bent geweest over je verzekeraar, de dekking van je verzekering, of je verwacht meer of minder zorg te gaan gebruiken in het nieuwe jaar. Kies een aanvullende verzekering die bij je past wanneer je denkt meer zorg nodig te hebben. Verwacht je dat je minder zorg nodig te hebben, maar heb je hier nog wel een aanvullende verzekering voor? Zeg dan je aanvullende verzekering af. Dit scheelt zomaar 10 tot 20 euro per maand.

Kijk natuurlijk ook naar de premie die je in het nieuwe jaar gaat betalen. Consumenten kunnen gemiddeld 100 euro besparen op de zorgverzekering bij een overstap naar een andere zorgverzekeraar. De zorgspecialisten van Consumind helpen je graag bij het bekijken en vergelijken van je zorgverzekering en kunnen je hier alle informatie over geven.

Ben je dit jaar al overgestapt naar een nieuwe energieleveranciers?
 

Met een overstap naar een andere energieleverancier kun je zomaar tot 300 euro per jaar besparen. Energieleveranciers hanteren vaak een lager energietarief aan het einde van het jaar. Heb je een contract met variabele tarieven? Dan kun je deze het beste voor het einde van het jaar vast zetten. Zo profiteer je nog van de voordelige tarieven.

Heb je een vast contract en is deze nog niet binnen nu en 3 maanden afgelopen? Dan kun je via Consumind gemakkelijk overstappen. Want mocht je een eventuele overstapboete ontvangen van je oude energieleverancier, dan zorgen wij er voor dat deze wordt vergoed voor je. Je kunt online een vergelijking maken óf samen met een van onze energiespecialisten.

Betaal je kredieten en/of leningen af én verlaag je rente
 

Om fris het nieuwe jaar te starten kun je er voor kiezen om kredieten en/of leningen voor het einde van het jaar af te lossen. Wanneer je deze mogelijkheid niet hebt, kun je alsnog besparen door het verlagen van de rente op deze dure leenvormen. Onze kredietspecialisten kunnen je rente soms wel verlagen met 9%! Dit scheelt zomaar duizenden euro’s én deze kun je in het aankomende jaar bijvoorbeeld weer gebruiken voor het aflossen van je kredieten en/of leningen. Onze financiële specialisten helpen je graag bij het bekijken van de mogelijkheden. 

Consumind, jouw financiële assistent.

Natuurlijk kunnen wij je bij Consumind ook verder helpen met je verzekeringen, hypotheek en telecomproducten. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en om te helpen met besparen. Consumind, jouw financiële assistent. Prettig geregeld!